Trauma, Stress, Tak Tidur, Tertekan, Apa sebenarnya jadi pada badan

Kita semua ada trauma, disebalik perwatakan yang ceria ada trauma yang kita sembunyikan…

Kita semua ada beban yang kita pikul tapi kita masih berjaya sembunyikan dari umum..

Pernah tak terfikir, bila dalam keadaan stress, apa sebenarnya yang terjadi dalam badan kita, kenapa kita boleh rasa macam tu. Hormon & organ apa yang berperanan sampai kita rasa macam tu?

Stress memberi kesan besar pada hidup kita, apa yang kita rasa, apa yang kita fikir, dan memberi kesan pada aktiviti tidur dan social kita.

Untuk mengurus rasa stress yang menekan ini ramai juga yang ambil jalan tidak sihat, merokok dan sebagainya..

Perasaan stress & trauma trigger ini dari ” Sympathetic nervous system” Sistem berperanan melepaskan stress hormon seperti Cortisol menyebabkan kita rasa penat & lelah emosi.

Dan sebenarnya ada lagi satu “Nervous nervous system” yang berfungsi memberi keseimbangan pada perasaan stress tadi? ” Parasympathetic nervous system” mengawal Cortisol dan mengeluarkan hormon Serotonin & Dopamine untuk menenangkan fikiran & tubuh badan kita..

Isu utama adalah horman yang tidak stabil menyebabkan kita rasa lelah perasaan, cepat trigger dan menyebabkan tidur kita tidak teratur.. Cycle yang tidak sihat berterusan akhirnya kita berada dalam tekanan yang tinggi.

Berita baik nya ialah boleh di kawal ataupun dibendung, tak ada orang lain yang dapat kawal system dalaman kita melainkan kita..

ada beberapa alternatif yang baik untuk mengawal keseimbangan hormon dan nervous system, saya terpanggil untuk berkongsi berkenaan “Myrilex” salah satu alternatif yang sangat efektik.

Setiap kandungan bahan-bahanya bertujuan mengawal keseimbangan nervous system.. dan boleh membantu menenangkan minda dan mengurangkan tahap stress

Myrilex mengandungi 5 bahan utama & kesemuanya adalah herba semula jadi, 3 darinya bahan yang sangat bermain peranan penting untuk mengawal nervous system

1. Ashwagandha
2. L Theanine
3. Venetron

Kalau anda masalah seperti ini, pertimbangkan untuk guna myrilex sebagai salah satu jalan ikhtiar saya sertekan butang di bawah untuk detail berkaitan myrilex

Starter Pack

RM149
RM125

Scroll to Top